Funktionell grillplatta med 4 olika tillagningsytor
Funktionell grillplatta i 4 mm rostfritt stål. Plattan har fyra olika grillytor och kan användas över Bålfat 70 eller Bålpanne 70. Grillplattan finns i två delar och bör läggas in med ett lager matolja innan den används.
- Diameter: 73 cm
- Vikt: 10,3 kg
Innan grillning ska plattan vara väl oljad. Detta kommer att skapa en bättre släppbeläggning för maten. Det här är vad du gör:
- Tänd en brasa med kluven ved. Låt elden bli varm, så att du får massor av glöd.
- Placera grillplattan på eldplåten/eldpanna. Använd lägereldshandskar för att undvika risken att brännas.
- Bred ut ett tunt lager olja (matolja som tål hög värme) över plattan så att den täcker hela grillytan.
- Värm grillplattan tills oljan börjar ryka. En brunaktig färg är ett gott tecken på att den är redo att användas.
- För att skapa en ännu bättre släppbeläggning kan processen upprepas flera gånger.
- ANTYDAN
- Var generös med oljan under tillagningen så att maten inte bränns fast.
- Lägg på torr, småklyven ved längs vägen, för att få jämn värme under hela grillningen.
- Rengör tallriken från matrester efter användning. Smörj gärna plåten med ett tunt lager olja i slutet.
- Undvik så långt det är möjligt att tvätta tallriken med tvål. Detta tar bort det naturliga lagret av fett som det sätts in med.
- Grillplattan kommer att kunna ändra sin form något när den blir varm. Detta är en naturlig förändring till följd av värmen från elden.