Jerven Jervenduken Extreme Skog 102x220cm Primaloft 170 g/m2

Jerven Jervenduken Extreme Skog

102x220cm Primaloft 170 g/m2

Varunummer: 119152
5 695:-
-+
4 stk på nettlager

500:- kronor ifrån att få fri frakt

BeskrivningRecensionerFrågor & svarTillbehörAlternativerSupport
Beskrivning

Jerven Jervenduken Extreme är en fjällduk som passar perfekt att använda under de kallaste dagarna när bara det bästa är tillräckligt bra, eftersom den har extra tjock vaddering och en bra storlek för vuxna personer, både med och utan ryggsäck på ryggen.

 

  • 100% Vattentät
  • 100% Vindtät
  • Skyddande
  • Värmeavvisande aluminiumbeläggning
  • Isolerande
  • Hål för armar
  • YKK-dragkedjor
  • Öglor för fästen

 

Jervenduken Extreme har en vaddering av Primaloft på 170g och är den tjockaste av alla Jervendukar, och klarar av temperaturer på många minusgrader. Använd den som sovsäck, vindskydd eller tarp och var väl skyddad mot elementen.

 

De silikonbelagda dragkedjorna håller tätt mot både vatten, vind och snödrev.

 

Är du riktigt frusen kan du med fördel använda den utanpå sovsäcken, så håller du dig verkligen varm hela natten, även när morgonkylan smyger sig på och elden har slocknat.

 

Vindskydd, tarp, sovsäck eller tält? En Jervenduk har många olika egenskaper och användningsområden. Oavsett om du ska på jakt, på en långtur i fjällen eller bara älskar att vara ute i naturen, är Jervenduken perfekt för alla som älskar friluftsliv.

 

Det unika med Jervenduken är förmågan att hålla dig torr och varm även under de tuffaste väderförhållandena. Utrustad med flera dragkedjor kan du enkelt använda duken som en poncho och ha armarna och benen fria.

 

Om du använder fjällduken som poncho är den också utrustad med två korta dragkedjor på varje sida som gör att du kan ta ut armarna så att du har armarna och benen fria att göra vad du vill.

 

Jervenduken levereras med kraftiga öglor (metallringar) i hörnen så att du enkelt kan fästa tältpinnar, tältstänger eller pluggar för att använda en av de flexibla användningsmetoderna som fjällduken ger dig.

 

Jervens tyg har också blivit testat för brand på SIFO.

 

Flexibla användningsområden för ett fjälltäcke

Flexibla användningsområden för Jervendukarna kan vara att använda den som:

 

  • Fjälltäcke
  • Poncho
  • Regnkläder
  • Tarp
  • Tält
  • Jaktkamouflage
  • Observationspåse
  • Kamouflagenät
  • Fotokamouflage
  • Sovpåsöverdrag
  • Sovpåse
  • Täcke
  • Presenning
  • Värmepåse
  • Segel
  • Vindpåse.

 

 

Teknisk information om Jerven Jervenduken Extreme

Modell Extreme skog (kamouflage)
Färg/kamouflage           finns som skog-, fjäll-, eller vinterkamouflage, samt Rescu orange
Material/textil

Aluminiumbelagd värmereflekterande polyester

Dragkedjor Silikonytbehandlade YKK-dragkedjor
Fodring/isolering Ofodrad (fodring köps separat)
Utfälld storlek 102cm x 220cm
Vikt Ca. 2000 gram
Levereras med

Armband, räddningsflagga och förvaringspåse med vikbar kant och klipsstängning

Garanti 10 år mot tillverkningsfel.

 

 

Det finns mycket erfarenhet bakom utvecklingen och produktionen av produkterna från Jerven.

I Norge har vi ett område som kallas Hardangervidda väst. Detta område är välkänt och ökänt för att kunna erbjuda det mesta av hårt väder och vind, och det som klarar sig bra i denna tuffa miljö bör klara sig fint på de flesta andra platser. Jervenduken är nog den produkt som har betytt mest för friluftsmänniskor och jägare de senaste decennierna och kommer förmodligen också bety mycket för människor som är ute i naturen i alla slags väder. De som har varit ute en vinterdag tidigare kommer att känna igen sig väl i det.

 

När du använder Jervendukarna som sovsäck finns det några enkla tips som gör det lättare och mer bekvämt.

 

Eftersom yttertyget inte "andas" utan är helt tätt fungerar det förmodligen bra att sova en eller två nätter utan att bli blöt, men efter det bör du se till att ventilera ut kondens och fuktighet.

 

  1. Skölj av benen - Efter en lång dag i svettiga fjällstövlar kan det lätt bli fuktigt på och runt benen.
  2. Ta på torra strumpor - Det håller benen torra utan att svettas extra mycket i sovsäcken.
  3. Ta bort svett från kroppen - Om du har svettats mycket under dagen, ta en liten kroppstvätt. En ren kropp svettas mindre.
  4. Ta på torra underkläder - En ren kropp i torra ullunderställ sover bättre och svettas mindre på natten, vilket minskar risken för kondens.
  5. Smörj dragkedjorna - Om du är ute på vintern med en fjällduk är det bra att smörja dragkedjorna med lite silikon så att de inte fryser.
  6. Placering av fjällduken - Se till att du inte ligger med öglorna och dragkedjan så att det kan rinna in vatten om det börjar regna. Tyget är vattentätt, men hela konstruktionen är det inte.

 

Fördelarna med att använda jervendukar vid jaktplacering

 

Kamouflage - Det är kanske uppenbart, men när du sitter inne i en fjälltält förlorar du formen som en människa och skrämmer inte djuren lika lätt. Dessutom kommer de olika kamouflagen att dölja dig i terrängen.

 

Människolukt - Kroppslukter sprids mindre i terrängen och hålls inne i duken i mycket större utsträckning än om du står ute i terrängen med alla lukter du har dragit på dig, till exempel svett från att gå, bensin från när du tankade på väg till jakten, mat från när du stekte ägg och bacon till frukost innan jakten och från elden du gjorde runt lunchtid.

 

Rörelser skrämmer - När du håller dig varm är det mycket lättare att sitta stilla och samtidigt slappna av. Ju mer praktiskt och bekvämt du ordnar dig, desto lättare är det att stå ut med jakten i många timmar. Var bara försiktig så att det inte blir för bra så att du riskerar att somna.

 

Ljud dämpas - Om du rör dig skapas ofta ljud, även om du öppnar en termosmugg eller bryter av en liten bit mörk choklad. Dessa ljud kommer att dämpas något, men var försiktig eftersom djuren hör mycket bättre än oss människor. Ett litet tips, prata inte så mycket i jaktradion. Lyssna mer på de andra med öronproppar än vad du själv pratar. Det ökar din chans till framgångsrik jakt.

 

Tillbehör som följer med Jervendukarna

- Jervens praktiska ärmar

Praktiska Jerven ärmar som kan fås i alla kamouflagealternativ. Med resår i båda ändarna kan de enkelt träs över din ytterklädsel, vilket förhindrar att du blir blöt när du sitter med armarna utanför Jervenduken och du slipper bli smutsig när du slaktar.

Ärmar följer med alla Jervendukar. Material: 100% Vattentät Polyester

 

Räddningsflagga

Jerven har skapat en signalflagga som kan användas för att dra uppmärksamhet vid behov. Flaggan är utrustad med reflexband i mitten, vilket gör sökningar i mörker och på natten mycket enklare om de som letar använder ljus.  Snören i varje hörn på flaggan gör att du kan fästa den på skidor, stavar, pinnar, mellan träd och med stenar för att hålla den utbredd även om det blåser. 330-skvadronen (räddningstjänsten i Norge) bistår ofta polisen och huvudräddningscentralen i sökningar efter saknade jägare i fjällen. När räddningstjänsten får rapport om "saknad jägare" eller "skadad jägare" finns det många faktorer som spelar in för att kunna genomföra en effektiv sökning med positivt resultat. En av dessa faktorer är färgen på jägarens ytterklädsel. De flesta jaktkläder är gröna, bruna eller kamouflerade för att jägaren ska kunna döljas så mycket som möjligt, vilket kan försvåra sökningen. Alla jägare bör därför ha med sig hjälpmedel som gör dem lätt synliga i terrängen om olyckan skulle inträffa. Självklart kan man använda ficklampor och mobiltelefoner, men dessa är beroende av ström. Om man är utan ström är en räddningsflagga strömlös, men med en mycket synlig färg i dagsljus och reflexer för nattetid. Huvudräddningscentralen och 330-skvadronen anser att en räddningsflagga kommer att öka chansen till en snabbare och positivare sökning.

 

Jerven packpåse/kompressionspåse

Alla modeller av Jervendukarna levereras färdigpackade i en kompressionspåse där allt tillbehör och fjälldukarna är packade tillsammans. Denna påse har en vikklaff upptill och klämmor längs sidorna. Detta gör att den blir så kompakt som möjligt vid förvaring och transport. Dessutom gör remmarna att den är lätt att fästa på ryggsäckar och väskor vid behov.

 

Underhåll

Jerven Jervendukarna bör, precis som andra fjälltält, tvättas, impregneras och skötas enligt Jervens rekommendationer. Om du har en helt ny Jervenduk är den redo att användas, men om den har använts mycket är det alltid bra att impregnera den innan du ger dig ut i fjällen. Jerven rekommenderar impregnering med 12-15% silikon som sprayas på. Detta är också viktigt om du har tvättat fjällduken på grund av smuts. Följ tillverkarens anvisningar för användning av impregnering. Då kommer eventuellt vatten att rinna av och du kan nästan bara skaka av duken efter att ha använt den i regn- och snöväder.

 

 

 

Tvätta och torka Jervendukarna

Tvätten bör göras i ljummet vatten, max 40 grader, men helst vid 30 grader. Fjälltälten bör helst inte tvättas i tvättmaskin eftersom detta skapar friktion. Men om detta är den enda lösningen måste det ske på det mest skonsamma tvättprogrammet. Och använd inte centrifugering. Om dessa råd inte följs kommer vattentätheten i tyget att förstöras då vattnet pressas genom ett tidigare vattentätt material. Dessutom kan eventuell vaddering i termotälten slitas ut från sömmarna och klumpa ihop sig.

 

 

 

Oturligt att få hål i ditt fjälltält?

Då är det möjligt att laga hålet med några smarta lappar som Jerven har tillverkat. De finns i skogs- och fjällkamouflage och är mycket lätta att använda, även när du är ute på tur. Dessa lappar är gjorda av samma material som yttertyget i fjällduken, men har lim på baksidan. Bara klipp till en bit som är några centimeter större än hålet i din duk och ta bort skyddspapperet på baksidan och klistra över hålet. Tryck och gnugga lite på lappen då tryck och värme gör att limmet aktiveras och fäster bättre på duken. Bruksanvisningen följer också med lapparna.

 

För mer komplicerade reparationer kan du kontakta Jerven direkt.


  

Recensioner
Frågor & svar
Tillbehör
Alternativer
Support
93334