Detta är en kniv från Øyo som är en riktigt bra kniv till att filea fisk.
Den har ett mjukt och flexibelt blad som gör den lätt att använda. Svart skaft i materialet Polyoxymethylene som tål mycket slitage.
För Øyo handlar bra stålkvalitet om balansen mellan hur länge kniven håller sig vass och hur lätt den är att slipa igen. Vi har därför valt att använda 440 stål med tillsatt vanadin för bättre slitstyrka och Molybden för värmestabilitet och korrosionsskydd. Stålet är härdat till 55-57 hrc.
Förvara knivarna på en magnet eller något annat. Tvätta knivarna med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slipa dem regelbundet med Øyo knivslip.
- Bladlängd: 17,5 cm,
- total längd: 29,5 cm.
Om Øyo
Bröderna Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.