Øyo POM spetsiga urbeningskniv är en köttkniv med spets för att skära kött.
Bladform och fasthet bidrar till enkel åtkomst för urbening. Svart skaft i materialet Polyoxymethylene som tål mycket slitage. För Øyo handlar bra stålkvalitet om balansen mellan hur länge kniven håller sig vass och hur lätt den är att slipa igen.
Øyo har därför valt att använda 440 stål med tillsatt vanadin för bättre slitstyrka och Molybden för värmestabilitet och korrosionsskydd. Stålet är härdat till 55-57 hrc. Förvara knivarna på en magnet eller något annat. Tvätta knivarna med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slipa dem regelbundet med Øyo knivslip.
Mått:
- Bladlängd: 14,5 cm,
- Total längd: 26,5 cm
Förvaring och underhåll av Øyo-knivar
Förvara knivarna på en magnet eller något annat. Tvätta knivarna med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slipa dem regelbundet med Øyo knivslip.
Om POM som skaftmaterial på knivar
Det svarta skaftet är tillverkat av materialet polyoximetylen (POM) som tål mycket slitage. POM är en semikristallin termoplast med hög mekanisk hållfasthet och styvhet. POM har god slitstyrka och låg fuktupptagning. Den goda dimensionsstabiliteten, speciellt god utmattningshållfasthet, gör POM till ett mycket mångsidigt tekniskt plastmaterial, även för komplexa komponenter.
Om Øyo
Bröderna Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.