En traditionell brödkniv med serration (tandat egg) för att lättare ta sig igenom skorpor och andra hårda ytor.
Knivspetsen är böjd uppåt för att undvika att spetsen skär in i huden. Det härdade knivbladet har en balanserad fasthet som gör att kniven håller sig vass länge och är lätt att slipa. Det svarta skaftet är tillverkat av ett plastmaterial som tål mycket slitage.
- Bladlängd: 21 cm
- Total längd: 33,5 cm
Förvaring och underhåll av Øyo-knivar
Förvara knivarna på en magnet eller något annat. Tvätta knivarna med mild tvål, undvik diskmaskinen. Vassa knivar gör det trevligt att äta, så slipa dem regelbundet med Øyo knivslip.
Om POM som skaftmaterial på knivar
Det svarta skaftet är tillverkat av materialet polyoximetylen (POM) som tål mycket slitage. POM är en semikristallin termoplast med hög mekanisk hållfasthet och styvhet. POM har god slitstyrka och låg fuktupptagning. Den goda dimensionsstabiliteten, speciellt god utmattningshållfasthet, gör POM till ett mycket mångsidigt tekniskt plastmaterial, även för komplexa komponenter.
Om Øyo
Bröderna Øyo på Geilo har tillverkat verktyg, yxor, knivar, köksartiklar och presentartiklar i över 130 år. Kvalitet är hörnstenen i familjeföretaget, och så har det varit sedan Knut Øyo startade historien 1882.